Clifftop Yoga

Aktiv

sverige

Aktiv Sverige AB
förser den svenska marknaden med kvalitets produkter från Norse och Pelican.

NORSE 

NORSKA KVALITETS KAJAKER

Norse har sin bas på ön Florvåg utanför Bergen. De har jobbat med komposit material som glas och kolfiber sedan 2001.

2013 startade de utvecklingen och tillverkningen av sina kajaker.

Deras långa erfarenhet av egen paddling och som kursarrangörer gjorde tillslut att de tog steget fullt ut, de började tillverka egna kajaker. Kajaker skapade för att passa Norges, vackra men stundom vilda kust.

Alla Norses kajaker är tillverkade med vaccum infusion teknologi och är aramid förstärkta i kölen för bästa möjliga hållbarhet.

Skärmavbild 2019-03-20 kl. 09.59.32.png

PELICAN

 

VÄRLDENS STÖRSTA TILLVERKARE AV KANOTER

 

Pelican är världsledande inom design och tillverkning av kajaker, kanoter, båtar och trampbåtar. Stort engagemang för innovation, investering i toppmodern teknik och strikta kvalitetsstandarder är hörnstenarna i deras affärsfilosofi, allt för att kunna erbjuda kvalitetsprodukter till överkomliga priser för ALLA som gillar att vara utomhus.

 

Pelican tillverkade världens första kanot i plast redan 1971. Än idag sker all utveckling och tillverkning i fabriken i Montreal.

 

Materialet är Pelicans egenutvecklade och väl beprövade RAM-X som består av pressad polyeten i 3 lager (sandwichkonstruktion). RAM-X är extremt starkt och stöttåligt med ett UV-skyddat yttre lager. 99,5 % av spillet återanvänds och mer än 50% av materialet i produkterna består av återvunnen polyeten!